Tervetuloa sivuillemme tutustumaan meihin ja koiriimme, sekä Coton de Tuléar -rotuun.

 Olen Ruhanen Mirjam ja kasvatan Coton de Tuléar rotuisia koiria, myöhemmin mahdollisesti myös Akitaa pienimuotoisesti. Tulevat pentueemme kasvatetaan Salossa, josta ne myös luovutetaan.

Koiramme elävät osana perhettämme ja myös pennut kasvavat osana lapsiperheen arkea tottuen normaaleihin kodin ääniin, muihin koiriin, sekä lapsiin. Lapsia meiltä löytyy kolme kappaletta, esikois tytär on syntynyt -01 ja pojat -05 &-06. 

Koirien kasvatuksessa kiinnitän erityisesti huomiota niiden luonteeseen ja terveyteen, rodunomaista ulkonäköä toki unohtamatta!

Minulla on pitkä historia rescue ja kodinvaihtaja koirien parissa ja sitäkin kautta ollut paljon tekemisissä ongelmakoirien kanssa, joten nykyään olenkin ammatiltani ongelmakoirakouluttaja. Bichon sukuisiin koiriin tutustuin vuonna -94, kun sain ensimmäisen Havannankoirani Melissan ja niistä rotu sitten sattuman kautta vaihtui myöhemmin sukulaisrotuun Coton de Tuléariin.

Aloitin toimintani Coton de Tuléar ry:n jalostustoimikunnassa 2015 alussa ja samoihin aikoihin perustimme kahden muun coton kasvattajan kanssa Bichon Sukuisten Koirien Rescue ry:n, joka tosin käytännössä aloitteli toimintaansa jo edellisenä vuonna epävirallisesti. Pyrin omien kasvattieni kanssa siihen etteivät ne joutuisi vaihtamaan kotia, vaan saisivat asua niille valituissa kodeissa koko ikänsä. Siksi kaikki pentumme testataan pentutestillä 5-6 vk iässä ennen kuin päätän mihin koteihin pennut muuttavat, jotta perheen odotukset ja tarpeet, sekä pennun luonne sopisivat mahdollisimman hyvin yhteen ja ei tulisi yhteen sopimattomuuden takia turhia ongelmia arjessa. Lisäksi pentujemme mukana tulevaan pentupakettiin kuuluu muun lisäksi myös pentukurssi, jotta yhteiselo saisi parhaat mahdolliset eväät jo heti alussa. Pyrin antamaan parhaan mahdollisen tuen kasvattieni omistajille jatkossakin koiriensa kanssa niin käytöksen, turkinhoidon, kuin minkä muunkin asian suhteen. Meillä koirat ovat koiria karvoihin katsomatta, eli meidät löytää useammin metsiä koluamasta tai jälkiä haistelemasta, kuin näyttely kehistä.

 

Hieman vielä yhteen minua kiinnostavaan aiheeseen, eli historiaan:

Talomme siirrettiin vuonna 1927 nykyisen eduskuntatalon tieltä, silloiselta Villa Arkadian alueelta, nykyiselle paikalleen Heikinlaaksoon. Ensimmäiset pentueemme ovat syntyneet ks. talossa, joka on myös lapsuuden kotini. Siksi kennelnimeä pohtiessani tuntuikin sopivimmalta juuri Arkadian Villan, jonka onneksi sainkin. Talomme kellarissa on aiemminkin toiminut tämän seudun ensimmäinen linja-autotalli Väinö Tammisalon pitämänä. Myöhemmin samaisessa kellarissa on toiminut myös Korpelan laukkutehdas, sekä piharakennuksessa kioski. Sen jälkeen talossa ovat olleet myös isäni firman HW-Desing Oy:n toimitilat ja Arkadian Villan kennel ensimmäiset vuotensa. Kotitalostani siirryimme rauhallisempaan ympäristöön maalle vuonna 2017.

 

Jäsenyydet/tittelit:

- Coton de Tuléar ry:n jäsen

- Coton de Tuléar ry:n jalostustoimikunnan luonteenasiantuntia 2015-2018 välillä

- SuKoKa ry:n jäsen

- Suomen Kennelliiton jäsen

- Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumus allekirjoitettu

- Ongelmakoirakouluttaja

- Bichon Sukuisten Koirien Rescue Ry:n perustaja jäsen

Ystävällisin terveisin:

Mirjam Ruhanen