Pentua etsivät:

 

Meiltä lähtevät pennut hoidetaan rakkaudella perheen keskellä normaali kotioloissa. Kaikki pentumme sirutetaan ja rekisteröidään Suomen kennelliiton rekisteriin. Pennut madotetaan useampaan kertaan, käytetään eläinlääkärin tarkastuksessa ja sosiaalistetaan huolellisesti. Pennuille opetetaan sisäsiisteyden ja käytöstapojen alkeita, jotta uuden kodin olisi helpompaa jatkaa pennun kanssa. Lisäksi jokainen pentu testataan pentujen luonnetestillä n. 5-6vk ikäisenä. Toivon kuitenkin omistajien tuovan koiransa vielä n. 2 v ikäisenä aikuisten epäviralliseen luonnetestiin luokseni, jotta voisin seurata ja vertailla kasvattieni luonteita pidemmällä aikavälillä. Meiltä lähtiessään pennut saavat mukaansa kattavan pentupaketin, joka sisältää mm. pentukurssin koirakoululla. Lisäksi pennun uusi omistaja saa minulta kaikenkattavan tuen niin koiran perushoidossa, kuin koulutuksellisissakin asioissa, koko koiran elämän ajan. Minun puoleeni kasvattini omistaja voi kääntyä missä vain koiraa koskevassa asiassa ja toivonkin että heti ensimmäiseksi jonkun asian askarruttaessa käännyttäisiin minun puoleeni.  

Meiltä ei voi itse valita ja varata tiettyä pentua itselleen, vaan minä valitsen jokaiselle pennulle yksilöllisesti sen sopivimman kodin, jotta uuden kodin odotukset ja elinympäristö sopisivat parhaalla mahdollisella tavalla pennun luonteen kanssa yhteen ja yhteen sopimattomuuden takia ei ongelmia jatkossa syntyisi. Tällä tavoin pyrin siihen että sekä uusi koti, että koira saisivat nauttia elämästään ilman turhia ongelmia arjessa. Jalostus valinnoillani pyrin myös ehkäisemään ettei synny liian pehmeä luonteisia koiria, jotta arkielämä koiran kanssa olisi nautinnollista, eikä ongelmallista.

Näyttelyissä en pennun ostajia velvoita käymään, mutta otan valinnoissani huomioon mikäli uudella kodilla sellainen on haaveissa. Tokikaan en voi luvata että juuri siitä tietystä yksilöstä tulisi se näyttely tähti, vaan voin valita pentueesta sen lupaavimman yksilön niin turkiltaan, rakenteltaan, kuin luonteeltaankin. En myöskään myy esim. agilityä harrastavalle perheelle yksilöä jonka tiedän olevan sen verran vietitön, että se siitä tuskin innostuisi. Mielummin kieltäydyn myymästä ollenkaan siitä pentueesta jos pentueessa ei sopivaa pentua ole. Kerron tietenkin mikäli odotettavissa voisi olla paremmin siihen harrastukseen sopiva pentue tulossa, joko minulta tai joltakin tutulta kasvattajalta. Haluan panostaa siihen, että koira on yksilönä mahdollisimman sopiva uuteen perheeseensä, mikä edesauttaa arkielämän sujuvuutta jatkossa.

En vaadi että ostajan pitäisi pitää koira pitkässä turkissa, vaan minusta omistaja saa koiran hyvinvoinnin puitteissa tehdä oman koiransa turkille mitä tykkää. Eli parempi lyhyeksi trimmattu turkki, kuin takkuinen coton! Sijoitus koirien kohdalla toki pyrin valitsemaan perheet jotka haluavat pitää turkin pitkänä, jotta koiraa voi käyttää näyttelyissä jos sille päälle sattuu.

Mikäli haluat päästä jonoon seuraavaan pentueeseeni, pyydän sinut vierailulle luokseni sopivana ajankohtana niin voimme tutustua toisiimme. Sen jälkeen, kun olemme molemmat todenneet toisemme sopivaksi "koira teamiksi", liitän sinut kasvattieni omaan ryhmään josta näet kuvia, tarinoita ja tulevan pentusi sukulaisia. Ryhmässä voit myös tutustua etukäteen ohjeisiini miten pennun kanssa lähdetään toimitaan sen kotiutuessa ja etsiessä rajojaan, miten turkkia hoidetaan missäkin iässä ja mitä tuotteita suosittelen käytettäväksi jne. jne.

Yhteyttä ottaessasi toivon että kerrot itsestäsi ja perheestäsi, sekä asumismuodostasi ym. tarpeellisesta mahdollisimman kattavasti. En vastaa pelkkiin hinta kyselyihin, koska mielestäni perheenjäsentä hankittaessa se hinta on ihan toissijainen asia, kun taas enemmän merkkaa se että löytyy juuri se sopiva yksilö juuri sinulle tai teidän perheeseen. Pitää muistaa myös se, että hankintahinta on vain yksi osa kustannuksista ja koiran ylläpito maksaa myös tulevaisuudessa vaihtelevan summan verran. Osa summan vaihtelusta on toki valintojemme sanelemaa, mutta osa taas yllättäviä kuluja mikäli koira sattuu sairastumaan, se syö jotain sopimatonta, sattuu tapaturma tai onnettomuus.

Ystävällisin terveisin

Mirjam Ruhanen